#impreunacutine am aranjat mese festive, am închinat pentru deschiderea a 3 noi magazine și ne-am inspirat din fiecare vitrină aranjată cu grijă de designerii Nobila Casa. 

Unele vitrine au fost cu dor de ducă, altele cu plăcerea de a sta acasă în confort. De data asta, vitrina cu bogăția toamnei se concentrează pe ...VIN. 

Colecția de cadouri de toamnă

Colecția de cadouri de toamnă 

Cadouri perfecte de toamnă pentru amatorii de vin

Setup-ul de toamnă cu vin și inspirație pentru iubitorii nu vine din coincidență acum. Se spune că vinul are povestea lui proprie care se resimte prin aroma dulce sau acrișoară, dar și prin felul în care este servit!

Set accesorii vin ANDRONIC cutie plastic negru

Set accesorii vin ANDRONIC cutie plastic negru

Atât de utile pentru a fi la îndemână și apreciate de domnii care sunt obișnuiți să aducă această contribuție a vinului la masă, vei avea ocazia să alegi de pe site seturi de 6, 8 sau 12 piese. 

Pregătește cadoul acum sau pune-l deoparte pentru Crăciun, noi oricum te inspirăm cu vitrinele noastre și bogăția de accesorii pentru cadou și pentru casă. 

Motivele pentru care noiembrie este celebrat prin vin sunt două: 

  1. Lunii Noiembrie i se mai spune și VINAR în tradiția noastră - pentru că este considerată a fi luna în care fierbe mustul și se limpezește vinul.

  2. Românii au o lungă istorie legată de cultivarea viței de vie și realizarea vinului. Iar despre asta poți citi mai mult AICI, în Vița de vie și vinul românesc.

Și un motiv suplimentar este că începem să și fierbem vinul, ca să ne bucurăm de efectul de încălzire pe care îl are asupra corpului. În unele țări vinul fiert fără aditivi este considerat un medicament încă din cele mai vechi timpuri, iar în nordul Europei, Marea Britanie și Scandinavia se pregătește vin roșu sec cu ierburi aromatice încă din perioada Evului Mediu.

Colecția de pahare de vin

 

Cutie cadou pentru vin cu 4 accesorii, DELUXE

Poate că nu aveau aceleași instrumente profesionale pentru a se bucura de vin, dar gustul a fost mereu unul apreciat și containerele mereu unele care au pus în valoare băutura. 

"Când sorbiţi vinul din cupe amintiţi-vă că beţi din sângele viţei de vie, puterea pamântului şi eternitatea soarelui.", spunea Alexandru cel Mare și ne place atitudinea, mai ales la final de toamnă. 

Pentru tine sau ca un cadou perfect adaptat perioadei, vezi ce se potrivește iubitorilor de gust din colecțiile Nobila Casa. 

Set accesorii vin VICTOR 6,3x23,5 cm,sticla neagra

Set accesorii vin VICTOR 6,3x23,5 cm,sticla neagra

Așa cum nu ai niciodată prea multe soiuri de vin, așa un nou set, în formă de sticlă și ce conține un tirbușon, un turnător și un inel anti-picurare va fi apreciat înainte de a fi pus la treabă. 

Sfat bonus: 

Idei pentru 1 decembrie și a închina pentru România 

Zilele libere ce urmează la final de lună se potrivesc perfect cu aromele vinurilor pentru care suntem vestiți. Fii sigur că ai toată colecția de pahare din propunerile noastre: 

  • Ardea - fabricate în Cehia și versatile, pot fi folosite atât zilnic, cât și la ocazii speciale. Datorită conținutului de titanium, aceste pahare sunt durabile și rezistente, și își păstrează strălucirea pe un timp îndelungat! 

  • Puccini - ce include un decantor de 1000 ml și 2 pahare din sticlă cristalină.

  • Paharele Montauk din colecția Villery&Boch - care reinterpretează tema marină într-un stil elegant și modern, cu designul bazat pe funia împletită.

  • Setul Barcelona - ce include un decantor și două pahare pentru vin roșu. 

Set 2 pahare cu decantor BARCELONA, sticla

Set 2 pahare cu decantor BARCELONA, sticla

De la decantoare, la suporturi pentru sticle și diferite pahare, adu stil modului în care bei cu stil. 

Forma și deschiderea paharului joacă un rol important în degustare. Un studiu realizat in  2015 de un grup de cercetători din Japonia a evidențiat că gustul vinului este diferit în funcție de paharul cu care îl servești.

Vinul roșu se servește și este pus în valoare de pahare mari, cu picior, o cupă adâncă și rotundă, cu o deschidere mai îngustă decât pântecul.  

Iar vinul alb este destinat paharelor cu formă de lalea, dar o cupă mai puțin amplă decât cea a paharelor pentru vin roșu, pentru că vinurile albe sunt destinate servirii la o temperatură mai mică și nu trebuie să se încălzească în pahar.

Alături de vin, credem că știi, pe masa de 101 ani de România, așează produse tradiționale: struguri și brânzeturi. 

Farfurie pizza/aperitive MANUFACTURE ROCK

Platou servire rotunda din ardezie AMIR, 30 CM

 Pe platouri de ardezie și cu decorațiuni în tema toamnei care ne-a adus aceste bunătăți și care ne găsește închinând un pahar de vin aromat, vor face senzație. 

Iar cadourile pot începe mai devreme, în familie, pentru aniversații lui Noiembrie sau la birou, între colegi ce se apreciază. 

 Pune în coșul de cumpărături inspirația din fotografii:

1.Colecția de cadouri de toamnă 

2. Set accesorii vin ANDRONIC cutie plastic negru

3. Cutie cadou pentru vin cu 4 accesorii, DELUXE

4. Set accesorii vin VICTOR 6,3x23,5 cm,sticla neagra

5. Set 2 pahare cu decantor BARCELONA, sticla

6. Platou servire rotunda din ardezie AMIR, 30 CM