Ne-am întrebat ce veți crea, acum răspunsul stă în magazine.

În primăvară am lansat concursul Interviu câștigător: Produs aniversar “20 de ani de Nobila Casa”

Iar numele creatorului de pe această cană de sărbătoare 20 de ani de Nobila Casa, concepută din porțelan și placată cu aur, este Popesc Adrian

Astăzi aflăm câteva lucruri despre el și despre cât de  greu sau ușor este să #creezi ceva nou. 

castigator cana aniversara nobila casa

Creatorul cănii aniversare Nobila Casa 20 de ani

R: Bună Adrian, ne bucură că ne răspunzi la aceste întrebări. Și începem cu primul pas, să ne spui cine ești și ce creezi zi de zi. 

Adrian Popesc: Vin din Sibiu, sunt student la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, secția design de produs, anul 2. Zi de zi concep produse: de la ochelari de soare la elemente ca un foișor, un autovehicul și bijuterii. Le fac conceptual și apoi realizăm machete din material lemnos, lemn de balsa, ușor de modelat. 

Anul acesta am participat și la expoziția Romanian Design Week din București, unde se adună designeri recomandați din toată România, de la studenți la designerii din companii. Iar produsul meu a fost un binoclu de operă în stilul art-deco din aur cu metal pictat, albastru și porțelan.   

cana aniversara nobila casaCana aniversara, 8x10 CM, portelan, GOLD TOUCH

R: Spune-ne cum și-a început viața cana Gold Touch

A.P.: Am realizat o schiță de mână, după care am început să gândesc cine ar putea să fie posibilii clienți pentru cană și ce ar putea să fie nou și inovativ și să reprezinte Nobila Casa în designul ei. Am făcut apoi o modelare 3D și am ajuns la schițele pe care le-am trimis către jurizare. 

R: De ce ai ales să participi la concursul aniversar Nobila Casa și care a fost înainte de concurs interacțiunea ta cu brandul nostru?

A.P.: Am ales să particip pentru că reprezenta o provocare. A fost primul concurs de design la care particip și cu atât mai mult rezultatul a fost unul special pentru mine. Brandul Nobila Casa îl știu din Sibiu, mama cumpăra produse din magazin și am devenit client și eu. Am reușit să fac cadouri foarte faine cu produsele Nobila Casa. 

R: Ce te-a inspirat pentru a crea cana GOLD TOUCH?

A.P.: Mi-am luat inspirația din nuanțele calde din magazine, cupru, gold și portocaliu, din ambianță și din cuvântul ”nobil” . Am inclus și ideea de bijuterie, mânerul având acest design special, cana fiind gândită pentru un moment de eleganță zilnică în ritualul nostru grăbit. 

 cana nobila casa

R: Descrie-ne cana și ce reprezintă elementele sale?

A.P.: Forma am vrut să fie simplă, intuitivă, și să nu se piardă ideea de cană. Interiorul am vrut să transmită un mesaj, pentru că orice am face într-o zi bună sau mai puțin bună, să avem acel mesaj surpriză din interior. 

Mânerul, pe lângă ideea de eleganță, are și parte de simbolistică inclusă. Mai mult decât cei 20 de ani de Nobila Casa, mă reprezintă și pe mine și cei 20 de ani ai mei. Așa că am pus în designul inițial aceste idei și am alcătuit, din trei inele ovale îmbinate, care privite din față creează două „X-uri”, numărul 20. 

R: Câte creații ai înscris în concurs?

A.P.: Este singura creație înscrisă în concurs și asta pentru că rezultatul a fost unul cercetat. Am postat pe Instagram, am făcut focus grupuri și m-am bazat pe acele răspunsuri. Cumva, noi de la facultate suntem setați spre acest mod de a lucra, unde înveți că totul, de la cum se simte materialul, care e culoarea, forma și prezentarea, toate contează în succesul rezultatului. 

cana aniversara nobila casa

Farfurie M, 22,5x18x2 cm, MARMOR

R: Cât a durat din partea ta procesul de creație, care a fost cel mai simplu pas și cel mai greu?

A.P.: Primul pas a fost documentarea, am căutat căni, am studiat tot site-ul nobilacasa.ro cât și ce mai există pe piață. Am realizat apoi schițele și randările, la care știam că trebuie să am o toartă distinctivă, pentru că multe elemente creative sunt aplicate la căni în sine și mai rar la acest element. Am făcut apoi acel focus grup în rândul doamnelor și am fost surprins plăcut să primesc doar feedback pozitiv.  Așa, de la prima schiță de mână, până la înscrierea în concurs au trecut 4 zile.

R: Care a fost momentul cu cele mai multe emoții în procesul de jurizare?

A.P.: Când am ajuns în Cluj și am văzut juriul la masă, ca o comisie, au început emoțiile. Feedback-ul lor însă și ideea că am o șansă din 5 să îmi văd designul realizat a fost de ajuns să mă treacă peste emoții. 

R: Ai participat și la alte concursuri de creație?

A.P.: După acest concurs și experiența asta am început să caut și alte concursuri și în acest moment chiar aștept rezultatul unuia dintre ele. Sper să fie la fel de plăcut rezultatul. De data asta a fost un design de monedă. 

R: Care a fost reacția ta când ai aflat că ai devenit creator Nobila Casa și ce aspect te bucură cel mai mult?

A.P.: Știam care va fi rezultatul, expunerea în magazine. Și lucrul ăsta m-a făcut ca în momentul în care am aflat să sar de bucurie și să o sun pe mama. Mă gândeam doar că peste ceva vreme va putea merge în Sibiu la magazin și să vadă ceva creat de mine într-un magazin drag ei. Inițial am încercat să țin totul secret până când vedeam rezultatul final și el ajungea în magazine. Iar apoi, când a devenit o realitate, am făcut un story, am distribuit vestea și am aflat de curând că stocul din Sibiu a fost epuizat deja o dată. Mă bucur că place. 

CANA ANIVERSARA

Colectia MARMOR

R: Care sunt produsele tale favorite Nobila Casa și anul acesta de sărbători ce cadou vei alege de la noi? 

A.P.: Îmi place designul cutiilor pentru bijuterii și ceasuri, decorațiunile de Crăciun, clar și cele pentru casă. Anul acesta cred că mă întorc la Nobila Casa pentru cutiuțele de Crăciun din metal și figurinele cu spărgătorul de nuci, pentru cadouri utile și în spiritul sărbătorilor.  

R: Cum ai văzut tu anul aniversar, lucrând aproape cu Nobila Casa pentru a aduce la realitate această cană? 

 A.P.: Pentru mine experiența aceasta a fost o reafirmare a faptului că ceea ce învăț are aplicare practică și mai mult decât atât, poate să și câștige o competiție, iar faptul că acest concurs a fost doar primul pentru mine, sper ca și următoarele să mă învețe tot mai mult și să mă provoace să îmi depășesc zona de confort în procesul de creație, să ies din tiparele designului de produs și să îmi văd și alte produse aduse la realitate. Pentru asta mulțumesc Nobila Casa, pentru experiența de a aduce ceva de la stadiul de schiță la o realitate ce nu rămâne doar la mine în portofoliu.

20 de ani #împreunacutine ne-au învățat câteva lucruri. Printre ele, că sunteți creativi, inspirați de frumos și mereu gata să transformați masa, bucătăria sau cadourile în momente de exprimare a personalității voastre. 

Creația câștigătoare, cana din porțelan cu aplicație de aur stă acum în ediție limitată pe rafturile celor 19 magazine Nobila Casa de pe teritoriul țării și online pe https://www.nobilacasa.ro

cana aniversara nobila casa

Platou cu mâner, 36.5x25.5x2.2 cm, MARMOR

Cum ți se pare și ai descoperit mesajul din interiorul ei? 

 Sprijină și tu creativitatea autentică a tinerilor designeri români și alătură-te nouă când îi sprijinim și le aducem visele la realitate. 

 Pune în coșul de cumpărături inspirația din fotografii:

 1. Cana GOLD TOUCH

2. Farfurie M, 22,5x18x2 cm, MARMOR

3. Colectia MARMOR

4. Platou cu mâner, 36.5x25.5x2.2 cm, MARMOR