Imediat după Halloween, pare că tot portocaliul se duce și se ascunde, poate de frica fantomelor, poate pentru că și soarele dispare încet încet. 

Am dat ceasul înapoi și la ora 19:00 este întuneric, dar asta nu înseamnă că în căminul tău nu poate să se păstreze bogăția de culori, arome și inspirație a toamnei. Azi vorbim despre 5 mituri, tradiții sau superstiții din Noiembrie și cum poți să le treci cu bine cu Nobila Casa și colecțiilor colorate ca o toamnă ce nu apune. 

Noiembrie, de la brumar și zile amare, la colorat și cu soare în LIVING

Tocmai ce a trecut Halloween-ul, iar dacă ai sculptat bostani, foarte bine, superstițiile spun că acest obicei alungă spiritele rele. Dacă însă nu ai dat față unor dovleci portocalii, avem noi cea mai bună opțiune. Și mai mult decât să alunge monotonia, va aduce o lumină plăcută, de apus exploziv de toamnă, în colțul preferat al casei tale. 

Decoratiune dovleac cu led AUTUMN COLORS

Decoratiune dovleac cu led AUTUMN COLORS

Datinile continuă și de la „Moşii de toamnă” la propriul nostru Halloween, ziua de Sfântul Andrei și superstițiile ce o înconjoară. 

Cu un ochi afară pe geam și unul la rutina noastră, orice ajutor vizual ne este util pentru a ne menține spiritele. Când toamna deja înaintează și ne lasă fără culori, un aranjament inspirat și un amic venit în vizită ne poate reîncărca. Mai ales atunci când și pregătirile și mândria de a aranja casa pentru a fi admirată fac parte din ritual. 

Traversa masa CHEER 160x40cm, cupru

Traversa masa CHEER 160x40cm, cupru

Este demonstrat științific faptul că lumina și culorile au efecte asupra noastră. Culorile activează prin intermediul retinei terminațiile nervoase și influențează moralul. Iar portocaliu se spune că îndepărtează senzația de oboseală, iar energia portocaliului ne face mai veseli și cu poftă de viață. 

Și mai ales, poftă de ceva bun, pentru că avem un secret pentru voi, dintr-o revistă medicală, nu din superstiții: Betina Piqueras-Fiszmande la Universitate Polytechnic University of Valencia din Spania și Charles Spence, de la Universitatea Oxford din UK au realizat un studiu din care reiese faptul că mâncarea va avea gust diferit în funcție de culoarea recipientului. Iar ce ne-a fascinat pe noi și vă recomandăm, este că cercetarea s-a aplicat la un grup țintă ce a testat...ciocolată caldă. 

Și se pare că ciocolata caldă este cea mai bună când este servită dintr-un recipient portocaliu. 

Iar acasă, te poți înconjura de portocaliul care prelungește toamna aceea cozy, care ne inspiră. Recreează acest aranjament pe masa ta și bucură-te de căldura acestei culori pe care o asociem confortului. 

aranjament de masa living toamna

Colectia RUSTIC BLUE FANTASY

Așezate la loc de cinste în vitrinele Nobila Casa, dau un aer de intimitate unei luni care nu pare foarte tentantă. La limita între toamnă și iarnă, nu trebuie să te decizi acum la cadouri, la vizite, la decorațiuni. Păstrează momente de reîncărcare prin aceste mici detalii colorate. 

Suport lumanare bufnita AUTUMN COLORS

Recipient M OWL, portelan

Și lasă  superstițiile să ardă în lumânări cu miros de acasă, iar aceste locuri colorate să fie destul de animate prin culoare și texturi ca să suplinească lipsa soarelui și a minunatului tablou de toamnă de la final de octombrie. 

Floare decorativa GOLD LEAF, 50 cm, plastic

Floare decorativa GOLD LEAF, 50 cm, plastic

Adună într-un coș cu inspirație din natură roadele anotimpului și belșugul de fructe, legume, amuzantele și delicioasele castane. Refă o parte din tabloul toamnei într-un colț al casei tale. Îți promitem că va arăta wow, cu combinațiile de mai sus și elementele Autumn Colors.

Setul Blue Fantasy

Vaza S Marble

Adu în mix și un element de contrast, cum este minunatul set Blue Fantasy, o colecție cu o eleganță aparte, potrivită atât pentru aranjamentele vintage cât și pentru cele clasice. 

toamna in culori calde

Set tacamuri 24 piese Venice COOPPER BRONZE

Iar pentru bucătărie și mesele speciale alături de familie, ai opțiunile rafinate. Am vorbit în blogul despre rafinamentul toamnei pe masa ta despre cele mai potrivite accesorii pentru masă. Inspiră-te și de AICI

Pe pagina noastră de Facebook Nobila Casa sau pe Instagram poți să vezi ce ne inspiră și să ne inspiri și cu cu fotografii cu tag-ul #nobilacasa

 Pune în coșul de cumpărături inspirația din fotografii:

1. Decoratiune dovleac cu led AUTUMN COLORS

2. Traversa masa CHEER 160x40cm, cupru

3. Colectia RUSTIC BLUE FANTASY

4. Recipient M OWL, portelan

5.Floare decorativa GOLD LEAF, 50 cm, plastic

6. Vaza S Marble

7. Set tacamuri 24 piese Venice COOPPER BRONZE