#impreunacutine am ajutat planeta să își pună noi speranțe în viitor. Pe tot parcursul anului ne-ai ajutat, prin campania "Un produs cumpărat, un copac plantat", iar în 9 noiembrie am dus misiunea la bun sfârșit. Acum pădurea are cu peste 7 000 de noi puieți, iar pământul noi rădăcini. 

Campanii de bine, pentru viitor bun cu noi

În septembrie, alături de voluntarii CERT Transilvania și alte sute de participanți, am ajutat la ecologizarea Pădurii Făget.

Tu ai cumpărat produsele din campanie, noi am așteptat perioada propice plantării! Și suntem mândri că rădăcinile pe care le punem în comunitate, pe planetă și cu gândul la viitor sunt multe și prețioase. 

Astfel de acțiuni se desfășoară periodic și dacă nu ai ajuns de data aceasta, atunci ne-am gândit să îți dăm câteva informații despre ce presupune să mergi voluntar la o acțiune de împădurire și cât de plină de entuziasm este echipa, cum ne încărcăm din aer și din promisiunea unui viitor care nu va duce lipsă de acest aer. 

campaniei plantare copaci

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre acțiunile de plantare de arbori: 

  1. Când se fac acțiuni de plantare  - Tu știi care sunt lunile din an când poți planta cu succes un arbore? Plantarea puieților cu rădăcini se face fie toamna, fie primăvara, dar până la desfacerea mugurilor. De aceea, CERT va desfășura astfel de acțiuni și în primăvară, dacă dorești să contribui ca și voluntar. Vezi la final de articol link spre pagina de Înscriere ca VOLUNTAR. 

  1. Cum se plantează corect un arbore? - După plantarea în pământ, copacii nu au nevoie să fie udați. La acțiunile organizate vei primi puieții cu rădăcină și se va face un instructaj, ca și cei mici să știe că mânuțele lor au plantat ceea ce peste 20 de ani va fi un arbore voinic. La locație veți primi mănuși, apă de băut și unelte. Așa că nu este nevoie decât să veniți în bocanci sau cizme și cu pelerina de ploaie, în familie sau în grup.

plantare copaci

  1. Unde se plantează ? - Locațiile sunt alese în funcție de necesarul zonei și vă recomandăm să nu plantați pe spațiul public sau în zone ce au linii de tensiune deasupra. La locațiile selectate de organizațiile așa cum este și CERT, dacă alegeți să faceți fapta bună prin intermendiul unei acțiuni organizate, zona va fi pregătită de plantare. 

copaci nobila casa

De ce ne gândim la viitor și ce ne învață astfel de acțiuni?

Învățăm că ”acasă” este și în natură sau așa ar trebui să fie. Avem elemente ce amintesc de natură în case, pe căni, în tablouri sau decorațiuni, pe așternuturi sau pe masă. Dar să fii în mijlocul naturii, într-un loc în care se vede că ar fi nevoie de suflul nou al copacilor, este o experiență ce ne trezește. 

cert transilvania

Cei mici învață, alături de noi, să respecte natura care la rândul ei îi crește mari. Acțiunile de responsabilitate socială le face celor mici la fel de bine ca un joc, ca a respira adânc, ca o pauză în parc. 

campaniei impadurire cluj

Când suntem în natură toți suntem o familie și anii noștri, mâinile noastre, dau ani planetei. 

Ca să punem lucrurile puțin în perspectivă, cel mai bătrân arbore de pe planetă este un molid, botezat Old Tjikko, ce are 9 550 de ani. Vârsta sa a fost stabilită cu ajutorul datării cu Carbon 14 (metodă de determinare a vârstei aproximative a unui obiect organic vechi prin măsurarea conținutului de 14C). 

Să ne gândim la viitor, alături de cei mici și puieți ce vor deveni mari, bătrâni și vor trăi viitorul pe care îl construim acum și pentru care cel mai important premiu este că încă avem șansa să facem schimbări în bine. 

actiune sociala

Noi nu ne oprim aici și te așteptăm în primăvara lui 2020 să dedici loc în inima ta unui arbore ce va avea grijă de plămânii tăi, într-o nouă acțiune de plantare. Vine alături de noi, așa cum și noi, echipa Nobila Casa, am fost anul acesta #impreunacutine martori la noi începuturi. 

Înscrie-te ca voluntar CERT: AICI

echipa nobila casa

 Dintre produsele campaniei ”Un produs cumpărat, un copac plantat”, poți să adaugi în coșul de cumpărături, următoarele produse:

  1. Set farfurii 18 bucati BLUE LEAFS, portelan

  2. Rama foto ROMANTIQUE, 14x19 cm, polirasina

  3. Set 4 cesti cu farfurii HARMONY, 230 ml

  4. Cutie bijuterii 2 nivele VINTAGE WHITE, 20,5x13x10