Ariete

Espressor ARIETE

899,90 lei
Disponibilitate:Stoc furnizor
Espressorul de cafea Ariete este alegerea perfecta pentru iubitorii de cafea care isi doresc sa savureze o bautura proaspata si aromata, exact ca la cafenea, in confortul casei lor. Parte a grupului DeLonghi, Ariete este un brand cunoscut pentru electrocasnicele sale de calitate superioara, care imbina designul elegant si functionalitatea, pentru a aduce in fiecare casa produse fiabile si moderne. Espressorul de cafea de la Ariete este conceput pentru a oferi bauturi exceptionale, cu arome intense si crema fina, transformand orice moment intr-o experienta de rasfat.
Acest espressor de cafea are caracteristici de inalta performanta, fiind potrivit atat pentru espresso, cat si pentru cappuccino sau latte macchiato. Sistemul de presiune puternic asigura extractia perfecta a aromei cafelei, iar functia de spumare a laptelui iti permite sa obtii acea crema fina si densa pe care o iubesti in bauturile tale. Espressorul Ariete este usor de folosit, fiind echipat cu butoane intuitive pentru prepararea bauturilor preferate, fie ca vrei un espresso intens sau un cappuccino cremos.
Printre beneficiile espressorului de cafea Ariete se numara si posibilitatea de a personaliza fiecare ceasca, de la intensitatea cafelei pana la temperatura acesteia. Astfel, poti obtine bautura perfecta pentru gustul tau, in fiecare zi. Datorita tehnologiei moderne si a sistemului de incalzire rapida, cafeaua este gata in doar cateva minute, oferindu-ti energia necesara pentru a-ti incepe ziua sau pentru a te bucura de o pauza relaxanta.

Transportul este GRATUIT pentru comenzi de peste 200 lei!

Transportul in Romania costa 19 lei pentru comenzile cu valoare totala sub 200 lei.

Transportul pentru LIVRARE INTERNATIONALA variaza in functie de tara de destinatie. Verifica aici costurile de livrare si pragul pentru transport gratuit in functie de tara.

ATENTIE! Comenzile de Villeroy&Boch se onoreaza in termen de 14 zile.

Culoare: crem
Dimensiune: 23x28x31 cm
Material: otel inoxidabil, aluminiu
Instructiuni: Putere maxima: 900W
Instructiuni de folosire:Punerea in funcţiune Verificaţi daca tensiunea indicata pe placuţa cu date tehnice de sub aparat coincide cu cea din reţea. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţa plana. Spalati rezervorul la prima utilizare si umpleti-l cu apa plata proaspata (MAX. 1 litru), avand apoi grija sa il introduceti bine in locasul sau (Fig. 3). Tubul de aspirare trebuie sa stea in rezervor. Prima pornire Dupa ce umpleti rezervorul cu apa plata proaspata, introduceti stecherul in priza electrica, care trebuie sa fie prevazuta cu impamantare. Puneti aparatul in functiune apasand butonul (J) (Fig. 1). Se va aprinde indicatorul luminos (R) care indica faptul ca aparatul este pornit. In cazul primei porniri sau dupa o perioada in care aparatul nu este folosit, este recomandat sa distribuiti cel putin o ceasca de apa din circuitul hidraulic al boilerului. 7 RO Asezati sub distribuitorul de cafea si sub dispozitivul Maxi Cappuccino un recipient cu o capacitate de cel putin jumatate de litru (Fig. 5). Aduceti intrerupatorul (Q) in pozitia pentru cafea ( ). Asteptati sa iasa apa din locasul de prindere a portfiltrului. Deschideti maneta de distribuire a aburului (M) si lasati sa iasa apa din dispozitivul Maxi Cappuccino. Terminati prepararea readucand intrerupatorul (Q) in pozitia de sus. Inchideti maneta de distribuire a aburului. Asteptati ca indicatorul luminos (N) sa se aprinda. Aparatul este acum pregatit pentru a prepara cafea. MODUL DE PREPARARE A CAFELEI Cu cafea macinata Introduceti picuratorul (B), discul perforat din silicon (C) si filtrul pentru 2 cesti (E) sau 1 ceasca (D) in portfiltrul (A) (Fig. 6). Discul perforat din silicon poate fi introdus pe picurator doar intr-un singur sens. Dozati cafeaua in filtru si presati usor cu presa speciala: doua masuri pentru doua ceşti şi o masura pentru o ceaşca. Fixati portfiltrul in locasul corespunzator. Strangeţi-l bine rotindu-l de la stanga la dreapta şi asiguraţi-va ca este prins bine de flanşa (Fig. 8). Daca se introduce o cantitate excesiva de cafea macinata in filtru, poate fi dificila strangerea completa a portfiltrului in locasul sau si/sau pot aparea scurgeri din portfiltru in timpul prepararii cafelei. Este recomandat sa lasati portfiltrul sa se incalzeasca, introdus in locasul sau, timp de cateva minute, pentru a obtine o prima cafea fierbinte. Acest lucru nu va fi necesar pentru urmatoarele ceşti de cafea. Asteptati ca indicatorul luminos (N) sa se aprinda. Pozitionati intrerupatorul (Q) in pozitia pentru cafea ( ): cafeaua va incepe sa curga din orificiile portfiltrului. Terminati prepararea readucand intrerupatorul (Q) in pozitia de sus. Doza minima pentru o cafea este de 50 ml. Atenţie! La fel ca in cazul aparatelor de cafea profesionale, nu scoateti portfiltrul atunci cand intrerupatorul de preparare este activat (in pozitia pentru cafea ). Atenţie! Dupa ce cafeaua a terminat sa curga, aşteptaţi aproximativ 10 secunde inainte de a decupla portfiltrul. Pentru a scoate portfiltrul, rotiti-l incet de la dreapta la stanga, pentru a evita stropii de apa sau cafea. Daca ies mici jeturi de abur din locasul de prindere a portfiltrului, fenomenul este complet normal. Indicatorul luminos (N) se va stinge si aprinde periodic, indicand interventia termostatului boilerului, care ajuta la mentinerea unei temperaturi optime a apei (aproximativ 100 °C / 210 °F pentru prepararea cafelei si aproximativ 150 °C / 300 °F pentru distribuirea aburului). Este recomandat, atat pentru prima cafea, cat si pentru cafelele urmatoare, sa se porneasca prepararea cafelei numai dupa ce se aprinde indicatorul luminos (N). 8 RO Prepararea cafelei cu capsule Pentru a prepara cafea cu o capsula, trebuie sa folositi filtrul special 1 ceasca/capsula (D) din dotare, in modul urmator: 1 Pozitionati capsula in portfiltru (Fig. 17). 2 Impingeti capsula cu degetele in interior. Capsula trebuie sa fie bine centrata si asezata in portfiltru. 3 Acum se poate introduce portfiltrul in locasul sau. Strangeti portfiltrul, asigurandu-va ca l-ati fixat bine pe flansa (Fig. 8). 4 Dupa prepararea cafelei, la scoaterea portfiltrului, capsula ar putea ramane blocata in partea superioara a aparatului. Pentru a o scoate, inclinati portfiltrul (Fig. 18), lasand capsula sa cada pe acesta. Pentru a prepara mereu o cafea optima, trebuie sa achizitionati capsule inscriptionate cu marcajul de compatibilitate E.S.E In cazul in care capsula nu este bine introdusa sau portfiltrul nu este bine strans, ar putea iesi cateva picaturi de apa din portfiltru. Functie de autostingere Daca aparatul este pornit, dar nu este folosit, dupa aproximativ 30 de minute, intervine functia de autostingere. Aceasta functie plaseaza aparatul in modul standby. Indicatorul luminos de pornire (R) este stins. Pentru a porni din nou aparatul, apasati din nou butonul de pornire (J). Umplerea rezervorului de apa in timpul utilizarii Nu este necesara nicio operatie deosebita cand se termina apa din rezervor, deoarece aparatul are o supapa speciala de autodeclansare. Dupa ce scoateti stecherul din priza, va fi suficient sa extrageti rezervorul si sa il umpleti din nou. MODUL DE PREPARARE A UNUI CAPPUCCINO Pentru a prepara un cappuccino, ciocolata calda sau pentru a incalzi orice alta bautura, aduceti intrerupatorul (O) in pozitia pentru abur si asteptati sa se aprinda indicatorul luminos (N), care indica faptul ca boilerul a ajuns la temperatura potrivita pentru a distribui abur (aproximativ 150 °C / 300 °F). Daca ies mici jeturi de abur din locasul de prindere a portfiltrului, fenomenul este complet normal. Asezati un pahar sub dispozitivul Maxi Cappuccino (H). Rotiti maneta de distribuire a aburului (M): mai intai, va iesi putina apa si imediata dupa aceea, un jet puternic de abur. Inchideti maneta de distribuire (M) pentru a intrerupe jetul de abur si asezati sub dispozitivul Maxi Cappuccino ibricul cu laptele de spumat (Fig. 12). Scufundati duza in ibricul de lapte si deschideti din nou maneta de distribuire a aburului (M) pentru a obtine rezultatul dorit. In timpul acestor operaţii indicatorul (N) se stinge şi se aprinde periodic indicand intrarea in funcţiune a termostatului care menţine in boiler o temperatura corespunzatoare pentru furnizarea aburului. Este recomandat sa se porneasca distribuirea aburului doar dupa ce se aprinde indicatorul luminos. Dupa fiecare utilizare distribuiţi abur timp de cateva secunde pentru a elibera orificiul de orice reziduu de lapte. Inchideti maneta de distribuire a aburului (M). Dupa prepararea unui cappuccino, readuceti intrerupatorul (O) in pozitia de sus pentru a dezactiva functia de abur. 9 RO REUTILIZARE PENTRU CAFEA Pentru a prepara o cafea imediat dupa prepararea unui cappuccino, este necesara readucerea boilerului la temperatura de preparare a cafelei prin efectuarea acestor operatii: readuceti intrerupatorul (O) in pozitia de sus pentru a raci boilerul si asteptati ca indicatorul luminos (N) sa se stinga si sa se aprinda din nou. Daca doriti sa grabiti racirea boilerului, puteti proceda in modul urmator: asezati un pahar sub dispozitivul Maxi Cappuccino (H). Aduceti intrerupatorul (Q) in pozitia ( ); rotiti maneta de distribuire a aburului (M): va rezulta iesirea apei pana cand se stinge indicatorul luminos (N). In acest punct, inchideti maneta de distribuire a aburului (M) si readuceti intrerupatorul (Q) in pozitia de sus. Asteptati ca indicatorul luminos (N) sa se aprinda. Aparatul este din nou pregatit pentru a prepara cafea. MODUL DE PREPARARE A CEAIULUI SAU A INFUZIILOR Dupa ce efectuati operatiile descrise in capitolul „Faze preliminare pentru utilizare”, asezati o ceasca sub dispozitivul Maxi Cappuccino (H). Aduceti intrerupatorul de distribuire a cafelei (Q) in pozitia ( ). Rotiti maneta de distribuire a aburului (M); in acest fel, va iesi apa calda din dispozitivul Maxi Cappuccino. Doza minima pentru doua cesti este de 200 ml. SFATURI UTILE PENTRU A OBTINE UN BUN ESPRESSO ITALIAN Cafeaua macinata din portfiltru trebuie presata uşor. Cafeaua este mai tare sau mai slaba in funcţie de gradul de macinare, cantitatea pusa in filtru şi presare. Este nevoie doar de cateva secunde pentru a avea cafeaua in ceşti. Daca timpul de preparare este mai mare, inseamna ca gradul de macinare este prea fin sau ca pulberea introdusa in portfiltru a fost presata excesiv
Cosul meu

Aboneaza-te la Newsletter!

Fii primul care afla de reducerile si noutatile Nobila Casa!

Pentru a optimiza experienta ta de shopping Nobilacasa.ro foloseste Cookies si tehnologii similare. Navigand in continuare, esti de acord cu Politica de Cookies si cu plasarea acestora, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.