- 150-200 g file de pastrav proaspat
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- 300 g faina de malai
- 2-3 catei de usturoi
- apa
Pentru prepararea pastravului: Punem sare si piper peste fileul de peste, tavalim bine pe ambele parti prin faina de malai asezata pe o farfurie intinsa, dupa care intr-o baie de ulei incins, prajim pestele pana devine crocant si usor auriu. Intoarcem pe o parte si alta.
Scoatem pestele pe servetele de hartie pentru a se scurge uleiul.
Intre timp ne ocupam de mamaliga. Intr-o cratita de dimensiune medie punem 1l de apa cu sare la fiert, si dupa ce ajunge la punctul de fierbere, adaugam 250 g de malai in ploaie in timp ce amestecam bine cu un tel. Se gateste pana devine o textura densa si pastoasa. Punem sare la nevoie si acoperim si scoatem de pe foc.
Pentru mujdei puteti folosi un mojar daca aveti la indemana, daca nu intr-un bol mic puneti usturoiul pisat, sare si ulei si amestecati pana cand devine o pasta. Lungim cu apa si mujdeiul clasic este gata.
Pofta buna!
Copyright © 2024 NOBILA CASA. Toate drepturile rezervate. Powered by Commergent.
Fii primul care afla de reducerile si noutatile Nobila Casa!
Pentru a optimiza experienta ta de shopping Nobilacasa.ro foloseste Cookies si tehnologii similare. Navigand in continuare, esti de acord cu Politica de Cookies si cu plasarea acestora, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.