Friptura de miel cu cartofi caliti (pentru 6 persoane) - Retete din Transilvania

Friptura de miel cu cartofi caliti (pentru 6 persoane) - Retete din Transilvania

marți, 11 aprilie 2023

Incepem seria de retete din Transilvania, propuse si gatite de bucatar chef Levente Bóné, cu o reteta perfecta pentru Paste - Friptura de miel cu cartofi caliti, pentru 6 persoane.

New column

Pentru a prepara friptura de miel cu cartofi ai nevoie de urmatoarele ustensile si vase:

 

      - 1 cratita de fonta din colectia Enjoy Cooking

      - 1 cutit bine ascutit

      - 1 tocator de lemn sau plastic 

      -  rasnita de piper

      - 1 bol pentru preparare

      - 1 tigaie

New column

Ingrediente:

 

      - 1 pulpa grasa de miel

      - sare, piper, cimbru, coriandru, rozmarin, 1 capatana de usturoi, ienibahar, boabe de mustar

      - ulei de masline

      - 1 legatura de patrunjel proaspat

      - jumatate de lamaie

      - 1 lingura de mustar

      - 1,5 kg de cartofi

 

Modul de preparare:

 

 

Se asezoneaza bine carnea cu sare, piper proaspat macinat si amestecul de condimente zdrobite in mojar (cimbru, coriandru, rozmarin, usturoi, ienibahar, boabe de mustar). Se lasa la frigider pentru 24h, pentru a lua aromele necesare.

Se pune putin ulei in crarita de fonta si se prajeste carnea pe o parte si pe cealalta pana devine putin rumena. Se pun alaturi 7-8 catei de usturoi usor zdrobiti si cateva crengute de rozmarin, dupa care se gateste cateva minute pe o parte si pe alta pentru a lua aromele condimentelor. 

Se adauga putina apa in cratita, se pune capacul si se gateste pentru 2.5-3h in cuptorul preicalzit la 170°C. In timpul gatirii se mai stropeste cu sos. La final, se mai lasa la cuptorul incalzit la 220°C pentru inca 10 minute, fara capac.

La servire, carnea se unge cu amestecul proaspat format din: 1 legatura de patrunjel tocat, 1 catel de usturoi maruntit, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, 1 lingura de mustar clasic si 50 ml de ulei de masline.

 

Intre timp, pentru garnitura ai nevoie de 1,5 kg de cartofi curatati si taiati cubulete, care se gatesc la tigaie in ulei incins, cu sare si piper pana devin crocanti si usor rumeniti.

 

Pofta buna si Paste Fericit!

Cosul meu
Test
cookies

Pentru a optimiza experienta ta de shopping Nobilacasa.ro foloseste Cookies si tehnologii similare.

Navigand in continuare, esti de acord cu Politica de Cookies si cu plasarea acestora, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.