Rulada de porc Stefania cu mancare de spanac

Rulada de porc Stefania cu mancare de spanac

miercuri, 17 mai 2023

Ti-e pofta de o reteta clasica de spanac cu smantana, imbunatatita cu o rulada de carne cu oua? Reteta de azi, propusa de bucatar chef Levente Bóné - Rulada de porc Stefania cu mancare de spanac. Spor la gatit!

New column

Pentru a prepara spanacul si rulada de carne ai nevoie de urmatoarele ustensile si vase:

 

      - boluri pentru amestecat/batut albusurile

      - spatule si linguri de silicon

      - tava pentru cuptor

      - tigaie

      - cutite

      - tocator

New column

Ingrediente:

 

   - 600 g carne tocata (porc)

   - sare, piper

   - 6 oua

   - usturoi

   - 1 legatura de patrunjel verde

   - 1 ceapa mica

   - 2 felii de paine

   - 50 ml ulei

   - 2 linguri de faina

   - 1 l lapte gras sau smantana de gatit

   - 1 kg spanac proaspat

 

Modul de preparare:

 

 

Pentru prepararea ruladei Stefania incepem sa fierbem 4 oua tari si intre timp ne ocupam de amestecul de carne. Punem intr-un bol cele 600 g de carne tocata, peste care adaugam 2 oua crude, sare, piper, usturoi zdrobit dupa preferinte (sau aprox.2 catei), 1 ceapa taiata marunt, 1 legatura de patrunjel maruntit si cele 2 felii de paine inmuiate si sfarmate. Amestecam totul pana omogenizam continutul, dupa care intr-o tava metalica pentru copt tapetata cu hartie de copt, asezam jumatate din continutul uniform.

Peste adugam cele 4 oua fierte (intregi) pe mijlocul ruladei, dupa care deasupra aranjam restul de amestec de carne. 

Dam tava la cuptorul preicalzit la aproximativ 170°C si gatim 45-50 minute, pana avem o crusta aurie si usor crocanta.

Scoatem din cuptor cand este gata, asezam in jos tava si inlaturam hartia de copt. Lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care taiem felii medii ca si grosime.

 

 

Pentru prepararea spanacului, incepem sa incingem uleiul intr-o tigaie care nu se lipeste, adaugam usturoi tocat dupa preferinte si calim putin, dupa care presarem 2 linguri de faina si amestecam bine pana se face rantasul. Adaugam treptat laptele sau smantana pentru gatit si avem grija sa amestecam astfel incat sa nu se aleaga mici bucatele si amestecul sa ramana cremos si compact.

 

Separat intr-o oala in care am pus apa la fiert, adaugam spanacul proaspat curatat si spalat bine si lasam la oparit. Punem imediat in apa rece, iar dupa stoarcem si tocam. Adaugam spanacul tocat peste rantasul creat mai devreme si amestecam toata compozitia. Mai adaugam sare dupa gust si masa este gata!

 

Asezam spanacul pe o farfurie usor adanca, peste care punem 2 felii de rulada.

 

Pofta buna!

 

Cosul meu
Test
cookies

Pentru a optimiza experienta ta de shopping Nobilacasa.ro foloseste Cookies si tehnologii similare.

Navigand in continuare, esti de acord cu Politica de Cookies si cu plasarea acestora, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita.